EEG Neden Çekilmelidir ?

EEG çekilmesindeki amaç nedir?

EEG çekiminin temel amacı beyin hücrelerinden çıkan elektrik akımlarının değerlendirilmesidir. EEG ile hangi beyin bölgesinin ne tip bozuk elektrik yaydığının görülmesi ve takip edilmesidir. EEG ile sorunun merkezinin beyinden mi yoksa beyin kabuğundan mı kaynaklandığı görülür.

EEG beyin lezyonlarının , tümörlerinin, enfarktüslerinin, enfeksiyonlarının, ve epileptik aktivitelerinin, psikozların, beyin ölümünün ve beyin elektriksel aktivitesini bozan her türlü hastalığın tanısında kullanılabilir. Epilepsi hastalığının teşhisinde ve tiplerinin belirlenmesinde tedaviye karar verilecek olan inceleme yöntemi EEG'dir . Beyine zarar vermez ve radyasyon etkisi yoktur.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Maltepe Devlet Hastanesi'nin EEG çekim odası 2013 yılından itibaren 2 nöroloji uzmanı ve 1 sağlık personeliyle hafta içi her gün aktif olarak hizmet vermektedir.  EEG tetkiki için hastalar Nöroloji Polikliniğine başvurur ve hastaya gereklilik durumunda doktor tarafından istem yapılmaktadır. Hasta randevusunu EEG çekim biriminden almaktadır. Çekim süresi ortalama 30-40 dakika arasında sürmekte, sonuçlar hasta yoğunluğuna bağlı olarak en geç 1 hafta içinde verilmektedir.

EEG Neden Çekilmelidir ?