EMG nedir?

EMG (elektromyografi ) kasların, sinirlerin ve sinir köklerinin elektriksel özelliklerinin ölçülmesi yoluyla bu yapıların sağlık durumlarının değerlendirildiği bir muayene yöntemidir. EMG tetkiki iki kısımda yapılır:

1) Sinirlerin incelenmesi

2) Kasların incelenmesi

Tanıya göre her ikisinin veya yalnızca birinin yapılması gerekebilir. Sinir iletimlerinin ölçümünü doktor veya doktorun belirlediği şekilde EMG teknisyeni, kasların incelenmesi işlemi ise sadece doktor tarafından yapılır. İnceleme süresi yapılması düşünülen işlemin kapsamına göre 15 dakika ile 1 saat arasındadır.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Maltepe Devlet Hastanesi'nin EMG çekim odası 2016/Haziran ayından itibaren iki nöroloji uzmanı ve bir EMG teknisyeni ekibiyle hafta içi her gün aktif olarak hizmet vermektedir. EMG için hastalar randevuları doktor polikliniğindeki muayeneleri sonrası kısa sürede almaktadır ve sonuçlarına da yine kısa bir sürede ulaşmaktadır. Hastanemizde ayrıca haftanın belirli günleri İğneli EMG çekimleri de yapılmaktadır.

• Kolda Sinir Sıkışması Karpal Tünel (el-bilek) Sendromu
  • Diyabet,
  • B12 vitamini, folik asit eksikliği gibi metabolik şikayetlerde,
  • Organ yetmezlikleri( Böbrek, Karaciğer ),